ISOTRETINOIN dag 1 og dag 2

OBS! Dette innlegget kommer noen dager forsent. Skulle vært publisert 15.mai.

Hei, alle sammen!

Dette innlegget kommer litt på etterskudd, ettersom jeg ikke bestemte meg for å lage denne bloggen før nå. 14.mai, altså seks dager siden, så fikk jeg resepten min på Isotretinoin, som er det sterkeste middelet mot akne/kviser ute på markedet. Før jeg fikk tatt ut pillene så måtte jeg ta en blodprøve, alt var i orden, så jeg kunne hente pillene mine.

 

Jeg har slitt med kviser siden 7klasse, og jeg går nå i vg1. På denne bloggen vil jeg dele min reise med disse pillene, først og fremst for min egen del, men jeg håper også på å hjelpe noen der ute som har lyst til å starte på disse pillene.

 

Litt fakta om pillene:

  • Det er et veldig startkt middel, som gjør at det følger på mange bivirkninger. Svært vanlige er: tørre lepper/hud/hodebunn/øyne og slimhinner, muskelsmerter, neseblod og hodepinne.
  • Pillene tørker ut all olje produksjonen din, derfor blir man veldig tørr.
  • Vanlig tid å gå på pillene er ca. 4-7mnd. Jeg skal ta disse pillene i 6mnd med 40mg om dagen. (en 20mg pille om morgenen og en om kvelden)
  • Pillene bør tas med mat og rikt med vann, ellers kan det forekomme mageplager. 
  • Du er frarådet å drikke alkohol under kuren, pga leveren. 
  • Bør være forsiktig med solen under hele kuren, smøre med HØY solfaktor.
  • Huden pleier i mange tilfeller å bli værre den første mnd
  • Noen kan få lett depresjon osv av pillene.
  • Man kan ikke bli gravid igjennom hele kuren, og heller ikke 1mnd etter endt kur, pga stor sjangse for skade på fosteret.

 

Det var nok generell info, jeg setter i gang med mine to første dager på pillene. Enkelt og greit, så har både dag 1 og dag 2 vært helt normal. Eneste forskjellen er at jeg har tatt pillene. Ikke merket noen endringer enda.

 

Denne fuktighets kremen kjøpte jeg på apoteket, etter anbefaling fra dem. Den er for fet hud som er uttørket av behandling. Passer perfekt!

Denne lipbalmen, det er en veldig fet krem, fikk jeg hos hudlegen min. Hun sa den skulle fungere bra da leppene begynte å sprekke opp.

Denne fuktighetskremen ble jeg også anbefalt på apoteket, først og fremst til leppene. Det er en veldig fet krem som jeg kan bruke da leppene mine begynner å sprekke opp. 

 

Det var nok for i dag, vi snakkes!

 

#kviser #renhud #isotretinoin 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kvisehud

kvisehud

16, Oslo

Hei! Jeg er en 16år(snart 17), gammel jente som går på en medisin mot kviser kalt Isotretinoin. På denne bloggen vil jeg dele alle mine erfaringer, tips og forhåpentligvis forbedringer. Gjerne følg meg og min reise mot fin hud;)

Kategorier

Arkiv

hits